Ležaljke za bebe

Dječje ležaljke spadaju u neobavezan dodatak, ali zgodan i vrlo čest dosta koristan. Radi se o nepogrešivom dodatku dječje opreme koji se može pronaći skoro u svakoj obitelji sa malim djetetom.

Na što obratiti pažnju kod kupovine ležaljki?

Ponuda ležaljki je poprilično velika, kao i sve druge opreme za male bebe. I ovdje također trebate obratiti pažnju na neke vrlo bitne detalje.

Najbitnija je sigurnost za malo dijete.

Prilikom izbora je najvažnije obratiti pozornost na starost, visinu ili težinu vašeg djeteta.

Pojedine funkcionalnosti i karakteristike pojedinih ležaljki ovise od proizvođača, no u pravilu je upotreba ležaljke primjerena za upotrebu sve dokle dijete nije dovoljno veliko da samostalno izađe iz nje.

Postoji mogućnost da se ležaljka prevrne ukoliko je dijete veće odnosno aktivnije i postaje sve više nemirno.

Tu je kao i za sve ostalo pitanje slobodnog prostora u kojem se ležaljka može koristiti. I koliko ste novca spremni potrošiti s obzirom da se radi o opremi koja nije toliko preko potrebna.

Kod izbora ležaljke ima dosta skrivenih sitnica koje vam kasnije znaju zadati dodatni posao. Kao npr čišćenje ležaljke. Pa je dobro da ležaljka ima navlake koje se lako skidaju i mogu se oprati u perilici rublja.

Obitelji koje puno putuju preporučljivo je nabaviti kompaktnu i laganu ležaljku koju je jednostavno složiti, jer složene zauzimaju jako malo prostora. Na taj ćete ih način moći vrlo jednostavno spremiti u prtljažnik automobila i uzeti sa sobom na put.

Sigurnost ležaljke za dijete

Sigurnost djeteta treba biti na prvom mjestu. Zato je dobro malo dijete uvijek imati pod nadzorom. Vodite računa o tome da ležaljka nije premala ili da dijete već sjedi ili se aktivnije kreće. Može se dogoditi da se prevrne i padne iz ležaljke. Zato je važno da ležaljka ima i sigurnosni pojas kako se ne bi dogodilo prevrtanje.

Pogledajte veliki izbor ležaljki.

Objavljeno dana