Dojenje je zdravo, no ne mogu sve majke dojiti

Od prvog trenutka kada se dojenče stavi na dojku, mora se dojiti prema određenom planu. To je neophodno za dobrobit djeteta i bitno će pridonijeti očuvanju zdravlja roditelja, koji će na taj način biti dobra njegovateljica, a njezina će dužnost ujedno postati zadovoljstvo.

To, međutim, podrazumijeva brižljivu pažnju majke na vlastito zdravlje jer njezino dijete u biti ovisi o tome. Zdravo, hranjivo i probavljivo mlijeko može se nabaviti samo od zdravog roditelja i protivno je zdravom razumu očekivati da, ako majka naruši svoje zdravlje i probavu nepravilnom prehranom, zanemarivanjem tjelovježbe i nečistim zrakom, ona ipak može svom djetetu pružiti jednako zdravu i nezagađenu tekućinu, kao da je marljivo paziti na ove važne točke.

I to me navodi na to da primijetim da je uobičajena pogreška pretpostaviti da, budući da žena doji, treba svojoj uobičajenoj prehrani dodati dozu vina ili drugog pića.  Jedini rezultat ovog plana je izazvati neprirodan stupanj punoće u sustavu, koji dojilju stavlja na rub bolesti i koji sam po sebi često zaustavlja lučenje mlijeka, umjesto da ga povećava. Pravi plan postupanja dovoljno je jasan samo neka se pozornost posveti običnim zakonima zdravlja, a majka će ako ima zdravu konstituciju, biti bolja dojilja od bilo kakvog glupog odstupanja utemeljenog na neznanju i hiru.

Nek majke jednostavno koliko god se trudile nemaju mlijeka ili ga nemaju dovoljno ili ga izgube prerano. Za vas drage mame, nemojte biti očajne, nemojte se osjećati krivo jer zaista niste krive.

Potražite u web trgovini mnoštvo toga što će vam pomoći, kao što su izdajalice. Zavirite u kategoriju hranjenje i odaberite nešto za svoju bebu.

Objavljeno dana